Stoppesoppen

Navnet har den selvfølgelig fordi den ser ut som en sopp. Et kjent og kjært redskap for å stoppe sokker og lester. Spesielt strikkede strømper blir utsatt for slitasje i sko og støvler. Stoppingen foregår ved at man setter inn stoppesoppen i lesten slik at feltet rundt hullet holder riktig form. Stoppegarnet er helst i samme farge og tres på en stoppenål. Syteknikken varierer, men vanligvis blir det lagt et tett rutenettverk av tråder over hullet og en centimeter utenfor på alle kanter. Resultatet blir en forsterkning som kan gi sokken forlenget brukstid. Stoppesoppen blir ikke brukt så mye i dag men er hendig å ha når man skal reparere hull i sokker og lester. Noen stoppesopper har en ende til å stoppe hælen og en flatere ende til tåa. Her er en detaljert beskrivelse for stopping steg for steg. Stoppesopp får du kjøpt i flere garnbutikker og på nettet.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme Baskerville 2

Up ↑